Güncel Sendika Haberleri

12 Eylül, 2011

2011 ZORUNLU YER DEĞİŞTİRME DUYURUSU HAKKINDA MEB'E YAZI YAZDIK.

 

2011 Zorunlu Yer Değiştirme Duyurusu hakkında Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğüne yazı yazdık.

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI
PERSONEL GENEL MÜDÜRLÜĞÜNE,

Bilindiği üzere illerde 2011 Zorunlu Yer Değiştirme Duyurusunda açık olan okullar ilan edilmiştir. Ancak duyurunun yapılmasından çok kısa bir süre sonra listede yer alan bazı okulların listeden çıkarıldığı, ilan edilmesi gereken bazı okulların da ilan edilen listelerde yer almadığı görülmüştür. 

Bu gelişmenin sebebi araştırıldığında, listeden çıkarılan veya listeye konmayan okulların 2010 yılı Zorunlu Yer Değiştirmede yerleri değiştirilen ancak daha sonra mahkeme kararıyla eski kurumlarına dönen yöneticilerin bulunduğu okullar oldukları tespit edilmiştir. İdarenizin konuyla ilgili olarak yaptığı değerlendirmede söz konusu okulların münhal ilan edilmeme gerekçesi olarak bu okullarla ilgili davalarda henüz yürütmeyi durdurma kararı verildiği, esas hakkında karar verilinceye değin okulların münhal ilan edilmeyeceği ifade edilmiştir.  

Bilindiği üzere hukuki etki açısından iptal ve yürütmeyi durdurma kararları arasında uygulama açısından hiçbir fark yoktur. Buna göre iptal ya da aynı etkiye sahip yürütmeyi durdurma kararları geçmişe etkili olup, bu kararlar verildiği andan itibaren “dava konusu işlem” yapıldıkları andan itibaren hukuk düzeninden kalkarlar, hiç yapılmamış sayılırlar.

Bu çerçevede münhal listesinden çıkarılan okulların duyuruya açılması zorunlu olup, yargı kararlarının gereğini 30 gün içinde yapmakla yükümlü olan kamu görevlilerinin bu yükümlülüklerinin gereğini hukuki dayanaktan yoksun gerekçelerle yerine getirmemeleri yasal sorumluluklarını gündeme getirecektir. 

Sonuç olarak idarenizin yapılan hatalı işlemi ivedilikle düzelterek işbu dilekçemize konu okulların duyuruya açılmasını talep ediyoruz.

Gereğini bilgilerinize sunarım. 

Veli DEMİR

Genel Başkan