Güncel Sendika Haberleri

12 Ağustos, 2013

2013 ÖZÜR GRUBU DUYURUSUNA İLİŞKİN GÖRÜŞLERİMİZ

MEB, Özür Durumuna Bağlı Yer Değişikliği duyurusunu bayram tatilinde yayımlayıverdi. Duyuruda geçen yıldan bu yana tartışılan öğrenim özrü konusunda Danıştay kararlarının uygulanacağı açıklandı.

Öğrenim özrünü, Öğretmenlerin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinden çıkaran Bakanlık, zevahiri kurtarma adına 2012 ve 2013 Danıştay kararlarının uygulanacağını açıklamış. Bir yılı aşkın bir süredir öğrenim özrü atamalarını yapmayan, Danıştay kararlarını uygulamamak için ayak direyen Bakanlık, bu duyurusunda bile haksızlık içinde haksızlık, hukuksuzluk içinde hukuksuzluk yapmaktadır.

Duyuruda Bakanlıktan umudunu kesip de kayıtlarını donduran öğretmenlerimiz kapsam dışı bırakılmıştır. Tamamıyla Bakanlığın hukuk dışı uygulamaları nedeniyle kayıtlarını dondurmuş bu öğretmenlerimize başvuru hakkı verilmelidir.

Yine sağlık ve özel yaşamı etkileyen nedenlerden dolayı atama başvurusu yapacak öğretmenlerin eşlerine başvuru hakkı verilirken Danıştay kararları gereğince öğrenim özründen başvuracak öğretmenlerimizin eşlerine bu başvuru hakkının verilmemiş olması anlaşır ve kabul edilebilir değildir.

Öğrenim özrüne yer verilmeyeceği gerekçesiyle il içi ya da iller arası atamalarda başvuru yapıp atamaları yapılan öğretmenlerimiz de mağdur edilmiştir.

Bu açıdan yeni mağduriyetler yaratmadan ve hukuksal tartışmaları başlatmadan Bakanlık bu öğretmenlerimize de öğrenim özründen başvuru hakkını tanımalıdır.

                                                                                                                             MERKEZ YÖNETİM KURULU

2013 Yaz Dönemi Öğretmenlerin Özür Durumundan İl İçi ve İller Arası Yer Değiştirmelerine İlişkin Duyuru” için tıklayınız