Güncel Sendika Haberleri

02 Nisan, 2021

“2020 MUSTAFA NECATİ ÖĞRETMENLİK ONUR ÖDÜLÜ” NİYAZİ ALTUNYA’YA VERİLDİ

Yeni Kuşak Köy Enstitüler Derneği’nin “2020 Mustafa Necati Öğretmenlik Onur Ödülü”nü, Eğitim-İş’in Kurucu Genel Başkanı ve Onursal Genel Başkanımız Niyazi Altunya aldı.

Ankara Can Yücel Parkı’nda gerçekleştirilen ödül törenine, Genel Başkanımız Orhan Yıldırım, Genel Sekreterimiz Ebru Sungar, Genel Örgütlenme Sekreterimiz Bilal Şener, Genel Özlük Hukuk ve TİS Sekreterimiz Maksut Balmuk ve Genel Eğitim Sekreterimiz Suat Özkolay katıldı.

Okul arkadaşları, mücadele arkadaşları ve öğrencilerinin Niyazi Altunya’yı anlattığı törende, Genel Başkanımız Orhan Yıldırım da bir konuşma yaptı.  Bugün Eğitim-İş’in, geçmişte ülkemizin eğitim politikalarında etkili olan, ulusal ve çağdaş eğitimi bir politika haline getiren ilk Eğitim-İş’i kurucusu Altunya’yı örnek aldığını vurgulayan Yıldırım, şunları söyledi:

“Mevcut siyasi iktidar döneminde, çağdaş, bilimsel ve laik eğitime nasıl zarar verildiğini ve nasıl gericileştirilmeye çalışıldığını görüyoruz. Sayın Niyazi Altunya ve ilk Eğitim-İş’in tüm kadroları bizlere, en zor koşullarda nasıl mücadele edilmesi gerektiğini göstermiştir. Sayın Altunya bilgisiyle, tecrübeleriyle hala bizlere yol göstermeye devam etmektedir. Gücümüzü, enerjimizi, cesaretimizi sizlerden aldık.

Bugün eğitimde gelinen duruma karşı rehberimiz siz devrimci eğitimcilerdir. Sizin yaktığınız aydınlanma ışığında yürümekten asla vazgeçmeyeceğiz”