Güncel Sendika Haberleri

10 Temmuz, 2013

DSP VE TBB’Yİ ZİYARET ETTİK

Eğitim-İş olarak, Türkiye Barolar Birliği Başkanlığı’na seçilen Metin Feyzioğlu ve DSP Genel Başkanlığı’na tekrar seçilen Masum Türker’i ziyaret ettik.

Genel Başkanımız Veli Demir, Genel Mali Sekreterimiz Dilek Yurdugül, Genel Özlük Hukuk Sekreterimiz Ömer Arslan ve Genel Basın Yayın Sekreterimiz Barış Düdü, Metin Feyzioğlu’nu makamında ziyaret ederek, Türkiye Barolar Birliği Başkanı seçilmelerinden dolayı kutladı.

Demir ziyarette, siyasi iktidar tarafından bugün hukuk devleti ve hukukun üstünlüğü kavramlarının alabildiğine zedelendiğini belirtti ve şunları söyledi:

“Yargının özgür ve bağımsız olarak inceleyeceği sorunlar, siyasi etkiler ve yandaş medyanın kılavuzluğunda zorbalığa dönüştürülmekte, savunma mesleğine ve hakkına sistematik saldırılarda bulunulmaktadır.

Hukuk devletinin böylesine ayaklar altına alındığı, insan haklarıyla birlikte ifade özgürlüğünün ve savunma hakkının büyük engellerle karşı karşıya olduğu günümüzde, avukatlar hukuk devletinin en büyük güvencelerindendir.

Türkiye Barolar Birliği Başkanlığı’na seçilmeniz nedeniyle sizi kutluyor, ‘Hukuk Devleti ile Hukukun üstünlüğü’ yolundaki çalışmalarınızda başarılar diliyorum”

Metin Feyzioğlu da ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade etti ve Türkiye’de hukukun üstünlüğü yerine üstünlerin hukuku kurulduğunu, bu duruma karşı sonuna kadar mücadelelerini sürdüreceklerini kaydetti.

Demir, DSP Genel Başkanı Masum Türker’i ziyaretinde ise, Gezi olaylarına değindi, polisin orantısız güç kullanımını ve hukuksuz gözaltıları kınadığını belirtti. Eğitim sistemindeki sorunlar hakkında da değerlendirmelerde bulunan Demir, 4+4+4 uygulamasının eğitim sisteminde büyük tahribatlar yarattığı vurguladı. Demir, eğitimin bilimsel ve ulusal yanının tamamen ortadan kaldırıldığına dikkat çekerken, “Çocuklarımız, velilerimiz ve öğretmenlerimiz bu sistemden olumsuz etkilendi. 60-66 aylık çocuklarımızın psikolojileri bozuldu. 83 aylık çocuklarla 60 aylık çocuklar aynı sınıfta ders gördü. Aralarında neredeyse 24 aylık bir fark var. Pedagojide bir ay bile çok önemliyken, biz 83-84 aylık çocuklarla 60 aylık çocukları aynı sınıfta tuttuk eğitim ve öğretim yaptırmaya çalıştık" dedi.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’ya çağrıda bulunan Demir, 66 aydan vazgeçilmesini ve ilkokula başlama yaşının 72 ay olmasını istedi.

Demir, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın dershanelerin kapatılmasına ilişkin yaptığı açıklama konusunda da "Elbette ki biz Eğitim-İş olarak dershanelerin kapatılmasını, eğitimin devlet okullarında laik, bilimsel kamusal ve eşit olmasını istiyoruz ama ezberci, eleyici, seçici, sınav odaklı eğitim sistemiyle dershaneleri kaldıramazsınız. Bunu yaparsanız kaldırmış olduğunuz dershaneler yer altlarına, merdiven altlarına iner” diye konuştu.

Masum Türker ise “Şu anda 4+4+4 sistemiyle ilgili olarak yaşanan sorunlar, ilk sene sorunlarıdır. Böyle devam ederse, 5-6yıl sonra üniversiteye, liseye girişlerde de sorunlar yaşanmaya başlanacaktır. Eğitim sistemi çok hızlı olarak değiştirilmemesi gereken bir alandır. Çünkü eğitim demek, bir toplumun geleceği demektir. Sizin tespitlerinizi umarım Milli Eğitim Bakanı ve bakanlık yetkilileri dikkate alırlar” dedi.