Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı'nın (ÖSYM), sınav saatlerindeki katılığının duruma göre değiştiği ortaya çıkmıştır.
Sınav yerlerine 09.45'ten sonra gelen öğrencilerin sınavın yapıldığı binalara alınmaması sonucu, birçok yavrumuz, aylardır hazırlandığı sınava girememiş, aileleriyle birlikte hüsran yaşamıştır.
Özellikle köyden, kasabadan sınav yerine ulaşmaya çalışan, özel arabası olmayan, sınav yeri ikamet etmek zorunda olduğu yere uzak olan öğrencilerin koşulları, ÖSYM tarafından hep denklem dışında tutulmuş ve sabah 10'da sınav yapma inadı sürmüştür.
İktidarı memnun etmek amacıyla mütemadiyen ismi değiştirilen okulları bulmanın zorluğu bile dikkate alınmamış, bununla ilgili mağduriyetler, kamuoyuna çokça yansımıştır.
O GÜN TEK SINAV VAR AMA O DA ÖĞLEN!
ÖSYM, sabah 10'dak sınav inadını her ne kadar dediğim dedik bir öğretmen tavrI gibi taşısa da, bu yılki sınav cetveli göstermiştir ki o öğretmenin sınıfında kayırılan öğrenciler var!
ÖSYM'nin 2017 sınav cetveline bakıldığında görülecektir ki; elektronik sınavlar ve aynı güne denk gelen LYS oturumları hariç tüm sınavlar sabah 10.00'da yapılmıştır ve yapılacaktır.
Bunun tek istisnası ise ne kadar büyük bir tesadüftür ki 'Diyanet İşleri Başkanlığı Mesleki Bilgiler Seviye Tespit Sınavı'dır. Aynı güne denk gelen başka herhangi bir sınav/oturum olmamasına rağmen 8 Nisan'daki bu sınav, diğerlerinin aksine 14.30'da; yani sınava gireceklerin yetişme derdi olmayacağı bir saatte yapılacaktır!
Milli Eğitim Bakanlığı'nın İmam Hatip'lere ayrıcalıklı davrandığı, teşviklerle donattığı bir eğitim sisteminde, belli ki ÖSYM de Bakanlığı'na layık olmaya çalışmaktadır.
Ancak geleceğimiz olan çocukların ve onları bin bir zorlukla sınavlara hazırlayan velilerin layık olduğu tutum, bu tarafgirlik değildir.
ÖSYM CEVAP VERMEK ZORUNDADIR!
Eğitim İş olarak uyarıyoruz: ÖSYM bu sınav saatleri çelişkisine dair kamuoyunu aydınlatıcı bir açıklama yapmazsa, geciktiği için sınavlara sokulmayan her yavrumuzu keyfi olarak mağdur ettiğini kabul etmiş olacaktır.
Sınav yerleri önünde göz yaşlarına boğulan, emekleri ziyan olan yüzlerce evladımız ve onların aileleri, en azından bu cevabı haketmektedir.
Eğitim İş olarak konunun takipçisi olacağımızı, keyfi ya da taraflı tutumlarla gençlerimizin mağdur edilmesinin karşısında olacağımızı ilan ediyoruz!