Güncel Şube Haberleri

20 Şubat, 2021

MOBBİNG CİNAYETTİR!!!

Dokuz Eylül Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü’nde Öğretim Üyesi olarak görev yapmakta iken Kasım 2019’da görevinden uzaklaştırılan Şubemiz üyesi Dr. Oktay Gökdemir’in geçirdiği kalp krizi sonucu aramızdan ayrıldığını öğrenmenin üzüntüsü içerisindeyiz.

Dr. Oktay Gökdemir, yaşamı ve yapıtları ile Dokuz Eylül Üniversitesi’nin değerli bir hocası, saygın bir tarihçi, nitelikli bir akademisyen, iyi bir öğretmen, Atatürkçü ve duyarlı bir yurttaştı.

Dr. Oktay Gökdemir’in yaşamını kaybetmesine yol açan olaylar ve gelişmelerin literatürdeki adı “Mobbing, Psikolojik Taciz”, hukuki karşılığı ise yıldırı ve eziyettir. Mobbing, çalışma yaşamını terörize eden bir cinayet, bir suikast teşebbüsüdür. Dr. Oktay Gökdemir, beyin kanaması geçirmiş olduğu bilinmesine rağmen ve bozuk olan sağlığının üzerine gidilmek suretiyle psikolojik tacize maruz kalmış, işinden, ekmeğinden ve hepsinden önemlisi çok sevdiği öğrencilerinden koparılmıştır. Bu durum, kalp krizini tetikleyecek düzeyde yoğun stres ve üzüntüye neden olmuş, iş ortamında karşılaştığı sistematik yıldırı ve eziyetin yanı sıra, açmış olduğu göreve iade davasının bir yılı aşkın süredir sonuçlandırılamamış olması, yaşadığı zorlukları katlamış ve üzüntüsünü derinleştirmiştir. Yargı sürecinin uzadıkça uzaması, işsiz kalmanın doğal bir sonucu olarak yaşadığı sıkıntıları katlanılmaz bir noktaya taşımış, yorgun yüreği bu koşullara daha fazla dayanamamıştır.

İzmir 4 No’lu Yükseköğretim Şubemiz Dr. Oktay Gökdemir’in görevine iade davasının açılması ve takibi, soruşturmalarda savunmasının yapılması, eziyet edenlerin Cumhuriyet Savcılığı’nca kovuşturulması aşamalarında hukuki destek vermenin yanı sıra yapmış olduğu basın açıklamasında da yanında yer almış, haksızlıklara onunla birlikte göğüs germiştir. Eğitim-İş, bundan sonraki süreçte de gerek onun gerekse çocuklarının hak ve hukukunun korunması doğrultusunda çalışmalarını kesintisiz sürdürecek, Dr. Oktay Gökdemir’in haklı mücadelesinin sonuna kadar takipçisi olacaktır.

İçerisinde bilim üretilen, eğitim verilen yükseköğretim kurumlarımızda, üniversitelerimizde düşünce ve ifade özgürlüğünden, demokrasiden, temel insan hak ve özgürlüklerinden, evrensel değerlerden uzak, hukuksuz, haksız ve suç niteliğindeki eylemlerle; “mobbing” yoluyla psikolojik şiddet uygulanarak, akademik ve idari işgörenlere eziyet ve işkence ediliyor olmasına artık dur denilmelidir.

             İZMİR 4 NO'LU ŞUBE YÖNETİM KURULU